Lesmateriaal over hoofdluis

Zoals bij alles geldt ook voor hoofdluis: voorkomen is beter dan genezen. De enige manier om te voorkomen is om te kammen aangezien de werking van preventieve producten nooit wetenschappelijk is aangetoond. Preventief kammen moet gemeengoed worden. Het is dan ook van belang dat kinderen begrijpen hoe en waarom er gecontroleerd wordt. Veel GGD-en hebben lesmateriaal ter beschikking; neem contact op met de lokale GGD voor meer informatie.

Wij verzamelen zoveel mogelijk lesmateriaal. Hier vind je lesmateriaal dat we hebben gekregen voor gebruik in groep 3 of 4. Een van de belangrijkste punten is om het taboe rondom hoofdluis weg te halen. Het heeft immers niets met persoonlijke hygiëne te maken. Heb jij zelf lesmateriaal gemaakt? We willen het graag aan anderen aanbieden. Mail het naar info@landelijksteunpunthoofdluis.nl. Dan zetten we het op deze pagina.

Informatiefilmpje van het RIVMNoot:
Het advies van het wassen van beddengoed, knuffels, jassen etc. is ingetrokken.Daar is namelijk geen wetenschappelijk bewijs voor. Ook is het belangrijk dat wanneer voor een antihoofdluismiddel gekozen wordt om hoofdluizen te bestrijden, deze op basis is van dimeticon.

Downloads:

Quiz Luizenweetjes_1390560928.pdf (42.00 kB)
LSH-FiguurtjesbijwerkbladLuizenleven.jpg (0.33 Mb)
LSH-WerkbladLuizenleven.jpg (0.27 Mb)
LSH-draaiboekluizenles_1390560969.doc